Sivut

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

C. T. Studd

Seuraava teksti löytyy C. T. Studdin elämästä kertovasta kirjasta "C. T. Studd, Jumalan hullu" (s. 139-140). 

C. T. Studd (1860-1931) uskoontulonsa jälkeen luopui omaisuudestaan vähäosaisten auttamiseksi, perusti Kiinan sisämaalähetyksen, oli lähetystyössä Intiassa ja Keski-Afrikassa. 

"Se komitea, jonka palveluksessa teen työtä, on mukavan pieni, sangen rikas, ihmeellisen jalomielinen ja se on aina istunnossaan. - Isän, Pojan ja Pyhän Hengen komitea.

Monimiljonääri, joka on meitä tukemassa on ehdottomasti ja ylivoimaisesti maailman rikkain mies. Hän antoi minulle sekkikirjansa ilmaiseksi, ja kehotti minua käyttämään sitä hyväkseni. Hän vakuutti minulle, että hänen liikkeensä vaatettaa kaikki kedon kukkaset, pitää huolen varpusista ja lukee lasten hiukset. Hän sanoi, että liikkeen pääjohtaja lupasi pitää huolen kaikista tarpeistamme, ja jotta todella niin tapahtuisi, joku osakkaista, mieluummin kaksikin, oli lähtevä jokaisen meidän joukkoomme kuuluvan mukaan, eikä ole koskaan eroava meistä tai jättävä meitä pulaan.
 

Hän esitti minulle myös edellisten asiakkaiden todistuksia tämän liikkeen eduista. Eräskin vanha veteraani, jolla oli pitkä parta ja ahavoituneet kasvot sanoi, että eräässä tapauksessa tarpeet saapuivat muistien korppien tai valkosiipisen enkelin avulla. 


Eräs toinen pienenläntä miehentynkä, jossa oli arpia ja naarmuja enemmän kuin pähkinänkuoressa, sanoi, että hän pelastui kuoleman kielistä useammin kuin saattoi muistaa, sillä hän oli päättänyt koetella sen sanan paikkansapitävyyttä, joka lupaa, että joka kadottaa henkensä tämän liikkeen tähden, on löytävä sen jälleen. Tämä mies kertoi jännittävämpiä tarinoita kuin on romaaneissa ja tuhannen ja yhden yön tarinoissa, kertomuksia ihmeellisistä pelastumisista ja hirveistä vaikeuksista ja vankiluolien virsistä, ja tulenpalava välke silmissään ja iloinen nauru äänessään hän lisäsi: "Mutta kaikista näistä on liiketoveri minut pelastanut." 
- C. T. Studd


Ja mahtavaa on se, että se sama komitea on edelleen istunnossaan, edelleen yhtä rikkaana ja jalomielisenä!

1 kommentti: