Sivut

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Siunattuja vaikeuksia

Yleensä sanoista 'vaikeus' ja 'kipu' tulee mieleen negatiivisia asioita. Joissain tilanteissa ne kuitenkin voivat olla siunattuja. Tässä parin viikon sisällä on tullut eri tilanteissa esiin pari näkökulmaa aiheeseen liittyen.

****

Kerroin pari viikkoa sitten täällä Vammalassa kutsustani raamatunkäännöstyöhön, ja käännöstyöhön liittyvistä haasteista. Tilaisuuden jälkeen juttelin muutaman ihmisen kanssa. Kerroin siinä, kuinka helmikuussa istuessani junassa matkalla Moskovaan (siellä oli tarkoitus jutella mahdollisuudesta työskennellä Venäjällä) ajattelin mielessäni, että olisihan sitä voinut valita elämässään jonkun yksinkertaisemman tai helpomman reitin. Käännöstyössä kun niitä haasteita riittää, alkaen työhön valmistautumisesta opiskelujen muodossa aina kiel(t)en ja kulttuurin opiskeluun ja varsinaiseen käännöstyöhön asti. (Haasteita on myös muilla aloilla.) :)  Keskustellessamme olimme yhteistuumin sitä mieltä, että vaikka haasteita reitillä riittää, Jumalan johdatuksessa kulkeminen on kuitenkin paras ratkaisu. Eräs keskustelijoista sanoikin, että ne vaikeudet ovat siunattuja vaikeuksia. Ne kohdataan Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. 

****

Eilen oli samassa seurakunnassa YX -ilta, jossa oli vieraana laulaja Jippu. Hän puhui laulujensa lomassa siunatuista kivuista. Ne kivut ovat niitä, joita ilman emme osaisi etsiä Jumalan apua. Ihmisellä on usein halu pärjätä itse. Nöyryyttä kääntyä Jumalan puoleen löytyy vasta siinä vaiheessa, kun on ihan pakko.



****

Samoin, näin pääsiäisen jälkimainingeissa, kun pohditaan Jeesuksen kärsimyksiä, voidaan sanoa, että ne kärsimykset olivat siunattuja kärsimyksiä. Niiden haavojen kautta vuotaa siunaus, armo, rakkaus meidän elämäämme. Sitä rakkautta ja armoa ei voi koskaan täysin ymmärtää.

****




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti